In 1980 Corso Manthonè was still one of the out-of-the-way areas of Pescara, the old town, a sort of slum, so far from the crowds, the lights, and the pomps of Corso Umberto and Piazza Salotto.
Since almost 25 years it has been one of the most appealing restaurants in Pescara, situated at the very heart of the old town. Taverna 58, wisely managed by Giovanni Marrone, has become one of the best restaurants (not only in Abruzzo) where the food ...
1980: ha inizio la nostra piccola storia
Corso Manthonè nel 1980 era ancora una delle zone un po’ fuori mano di Pescara, della città vecchia, un po’ malfamata, così lontana dalle ...
Le nostre specialita’
Piatti storici
Lo Spaghetto della Fara con sugo finto
La Chitarrina con funghi e tartufi dell’aquilano
Le Fregnacce come a Cermignano
La Crespella con goccia ...
“Dio fece il cibo, il diavolo i cuochi ”
J. Joyce
“L’insucesso mi ha dato alla testa”
E. Flaiano
Il nostro staff
Lo staff della Taverna 58 è rodato da tempo ...
Dal 1980 Tradizione Ricerca Mattità.
Tradition Research Madness since 1980.
The brief history of Taverna 58 celebrates its 28th anniversary.
Quotations
Seen and heard in Taverna 58.
Illustrious neighbours
Situated between the birth houses of Gabriele d’Annunzio and Ennio Flaiano, Taverna 58 was one of the first restaurants that opened in the old town centre of Pescara, which has now become a popular meeting place.